Wolk

Journey 101

De nieuwe cursus van Levend Water Nederland 

Journey 101 helpt deelnemers om te zien welke issues ze tegen kunnen komen op hun reis als man en vrouw naar Gods beeld. Ze leren dat die reis een proces is, en dat ze in beweging kunnen komen in de richting van dieper herstel en vernieuwing.
Voor veel mensen heeft Journey 101 nieuwe hoop gegeven om samen met Jezus en anderen op weg te gaan.   

Voor wie is het bedoeld?
Wat kun je verwachten op een avond van Journey101?
Waar kan ik deelnemen?
Hoe werkt het in de praktijk?
Volgende training voor teamleden Journey101    

Voor wie is het bedoeld?
Journey 101 is voor mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn om aan een proces van genezing en herstel te beginnen. Het is voor mensen die al langere tijd christen zijn, maar ook voor degenen die niet met het geloof zijn opgegroeid en hun weg daarin nog aan het zoeken zijn. Journey 101 is voor ieder die issues heeft op het gebied van je zelfbeeld, je relaties met anderen en met God, of als je vastzit in negatieve patronen of verslavingen. 

Wat kun je verwachten op een avond van Journey101?
Journey 101 bestaat uit 6 avonden. Elke avond is er aanbidding, kort onderwijs, en hoor je persoonlijke verhalen van teamleden. In een kleine vertrouwelijke groep is er gelegenheid voor gesprek en gebed.
Er komen op deze avonden vragen aan de orde als: 

  • Hoe heeft God mij gemaakt, met verlangens en behoeften, en hoe bedoelde Hij dat die op een goede manier vervuld zouden worden?
  • Wat ging er misschien mis in mijn leven, en welke overlevingsmechanismen heb ik daardoor ontwikkeld?
  • Kan ik het eigenlijk wel alleen af om met mijn issues om te gaan? Hebben mijn eerdere oplossingen wel geholpen?
  • Ben ik bereid om een reis van herstel te maken, samen met God en anderen? En hoe zet ik een eerste stap?

De mensen van het team helpen de deelnemers om de issues te identificeren die in hun reis van herstel aan de orde zijn. Daarbij maken we gebruik van de behoeftencirkels, zoals:


Waar kan ik deelnemen?
De eerste groep gaat in Ede starten. De 6 avonden zijn op dinsdag, van dinsdag 12 mei t/m dinsdag 16 juni, en een afsluitende avond op 30 juni. Enkele andere teams in Rotterdam, Bleiswijk en Leeuwarden zijn bezig met de voorbereidingen voor het starten van een J101 groep. Mogelijk gaat er ook in Zoetermeer een groep starten.
Als je belangstelling hebt om aan een Journey 101 groep bij jou in de buurt deel te nemen, stuur dan een mail naar journey101@lwnederland.nl
We sturen je dan een intakeformulier met een paar vragen en verdere praktische informatie.

Hoe werkt het in de praktijk?
Na het volgen van de 6 avonden kan iedereen verder gaan op de manier die het beste bij hem of haar past. Dat kan door je aan te sluiten bij een groep in je kerk, of professionele of pastorale hulp te zoeken. Ook kun je deelnemen aan een groep voor verslaafden (voor porno- en seksverslaving de Falling Forward groepen), of aan de meer diepgaande Journey Discipelschap cursus. Er zijn voorbereidingen om deze cursus in 2021 te starten.

Voor een kerk of gemeente
In een kerk of gemeente kan Journey 101 eens per jaar of om het jaar gegeven worden, afgewisseld met een andere cursus die zich richt op bevrijding, de persoonlijke relatie met God, of andere thema’s. Journey 101 kan zo een onderdeel worden van het pastorale aanbod van een gemeente.
Omdat het een cursus van 6 weken is, met kort onderwijs, is het leiden ervan voor de teamleden niet een te zware belasting.  

Volgende training voor teamleden Journey 101 
We denken aan een volgende training voor teamleden die aan de slagwillen met Journey 101. Waarschijnlijk is dat in het najaar (oktober/november) van 2020.
Wanneer je belangstelling hebt om aan deze training deel te nemen, of als je vragen hebt, stuur dan een mail naar journey101@lwnederland.nlNieuws

Journey 101
groep start op 12 mei in Ede. 

Voor meer informatie klik hier.

Falling Forward groepen
Voor mannen die vrij willen worden van seksverslaving 
Voor een van de groepen in Ede, Assen, Nijmegen of Zaandam, klik hier