Wolk

Journey 101

• Wat is Journey 101?
• Voor wie is het bedoeld?
• Wat kun je verwachten op een avond?
• Hoe werkt het in de praktijk?
• Wat zeggen eerdere deelnemers?
• Leiderstraining: 18-20 maart 2022

Wat is Journey101?
Journey 101 helpt deelnemers om te zien welke issues ze tegen kunnen komen op hun reis als man en vrouw naar Gods beeld. Ze leren dat die reis een proces is, en dat ze in beweging kunnen komen in de richting van dieper herstel en vernieuwing.
Voor veel mensen heeft Journey 101 nieuwe hoop gegeven om samen met Jezus en anderen op weg te gaan.   

Voor wie is het bedoeld?
Journey 101 is voor mannen en vrouwen die geïnteresseerd zijn om aan een proces van genezing en herstel te beginnen. Het is voor mensen die al langere tijd christen zijn, maar ook voor degenen die niet met het geloof zijn opgegroeid en hun weg daarin nog aan het zoeken zijn. Journey 101 is voor ieder die vragen  of issues heeft op het gebied van je zelfbeeld, je relaties met anderen en met God, je seksualiteit, of als je vastzit in negatieve patronen of verslavingen.
 

Wat kun je verwachten op een avond van Journey 101?
Journey 101 bestaat uit 6 avonden. Elke avond is er aanbidding, kort onderwijs, en hoor je persoonlijke verhalen van teamleden. In een kleine vertrouwelijke groep is er gelegenheid voor gesprek en gebed. Er komen op deze avonden vragen aan de orde als:
 
• Hoe heeft God mij gemaakt, met verlangens en behoeften, en hoe bedoelde Hij dat die op een goede manier vervuld zouden worden?
• Wat ging er misschien mis in mijn leven, en welke overlevingsmechanismen heb ik daardoor ontwikkeld?
• Kan ik het eigenlijk wel alleen af om met mijn issues om te gaan? Hebben mijn eerdere oplossingen wel geholpen?
• Ben ik bereid om een reis van herstel te maken, samen met God en anderen? En hoe zet ik een eerste stap?

De mensen van het teamhelpen de deelnemers om de issues te identificeren die in hun reis van herstel aan de orde zijn. Daarbij maken we gebruik van de behoeftencirkels, zoals:

Hoe werkt het in de praktijk?
Na het volgen van de 6 avonden kunnen deelnemers verder gaan op de manier die het beste bij hen past. Dat kan door zich aan te sluiten bij een groep in hun kerk, of door professionele of pastorale hulp te zoeken. Ook is deelname aan een groep voor verslaafden (voor porno- en seksverslaving bijvoorbeeld de Falling Forward groepen), of aan de meer diepgaande Journey Discipelschapscursus.

In een kerk of gemeente kan Journey 101 eens per jaar gegeven worden, afgewisseld met een andere cursus die zich richt op bevrijding, de persoonlijke relatie met God, of andere thema’s. Journey 101 kan zo een onderdeel worden van het pastorale aanbod van een gemeente. Omdat het een cursus van 6 weken is, met kort onderwijs, is het leiden ervan voor de teamleden niet een te zware belasting.

Wat eerdere deelnemers over Journey 101 zeggen:
• “Ik heb ontdekt dat hulp vragen OK is!”
• “Ik dacht dat ik al heel veel wist en geleerd had, maar elke week werd ik weer verrast door God”
• “Ik was veel met de problemen van anderen bezig - maar in deze cursus heb ik gezien dat God echt geïnteresseerd is in míj!
• “Ik mag laten zien dat ik kwetsbaar ben, en heb gemerkt dat anderen me daarvoor niet afwijzen.”


Leiderstraining: 18-20 maart 2022
We houden in het weekend van 18-20 maart een training voor mensen die in hun kerk of gemeente aan de slag willen met het nieuwe discipelschapsprogramma Journey 101.

Start: vrijdagavond 18 maart 19 uur
Einde: zondagmiddag 20 maart ca 16 uur

U kunt zich via onderstaande link aanmelden, en daarna sturen we u nadere informatie over het programma, de locatie en de kosten. Voor meer informatie en aanmelding: klik hier  Nieuws